Pohjaan:
150 g margariinia ,
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita täytteeseen tarvittavat jauhot ja leivinjauhe yhteen. Kun rasva on jäähtynyt, sekoita kaikki pohjaan tarvittavat ainekset yhteen ja taputtele piirakkavuokaan mahd. tasaisesti piirakkapohjaksi.
Paista piirakkaa ½ tuntia 200-asteisessa uunissa.
Tästä on helppo tehdä monen makuista piirakkaa.
Nyt tein omenapiirakkaa,eli lohkoin omenat ja asettelin ne pohjan päälle. Omenoiden päälle sokeria ja kanelia sitten uuniin.
Omenapiirakkahan on parasta lämpinänä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Vaniljakastike on kyllä ehdoton ykkössuosikki ja sitä useimmiten löytyy jääkaapista. Flora vanilla on ihanaa piirakan kanssa vaahdoksi vatkattuna.
Piirakkaa voi tehdä esim mustikkapiirakan,ananaspiirkana tai persikkapiirakan tekemällä täytteen näin:
1 tlk kermaviiliä 1 kananmuna 1 prk ananasmurskaa/ 2dl mustikoita/ persikkaa palasina ½ dl sokeria
Paistoaika on ohjeen mukaan ½ h, mutta meidän uunissa piirakka oli jo hyvännäköinen/oloinen/makuinen 20 min jälkeen.
En ole koskaan tykänny lasisista piirakkavuuista, mutta keraamiset piirakkavuokani on halkaisijaltaan niin isoja, että aina ohjeen mukaan kun tekee totean,että pohja on liian pieni vuokaani ja joudun tekemään taikinaa lisää.
Ostin sitten lasisen piirakkavuuan kun se oli ainut sopivan kokoinen piirakkavuoka sillä kertaa. MUTTA olen saanut hyvän ahaa elämyksen, että lasinen läpinäkyvä piirakkavuoka onkin tosi käytännöllinen! Siitä on helppo lasipohjan läpi kurkkia näyttääkö piirakka pohja kypsältä:)
Aurinkoisin Terkuin Tellu
p.s lautasena villeroy &boch:in vanha luxemburg.