keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Dallas pullia,ballerina pullossa....

Mä olen ennen tehnyt todella huonoja,kivikovia pullia kunnes löysin oikean reseptin kuohkean ja hyvän pullan tekoon. Eilen leivoimme lasten kanssa Dallas pullia.Puolet meni pakkaseen,osa lasten suihin...hyvä,että ehdin nappaa edes muutamasta kuvan.
Perus pulla ohjellaa tein taikinan ja annoin sen kohota kaksin kertaiseksi ellei jopa kolmin kertaiseksi. Kuudelta tein taikinan ja aloin leipomaan niitä kahdeksan aikaan illalla. Pullasta tulee todella paljon parempaa ku malttaa antaa sen nousta reilusti.
Leipomisen jälkeen annan pullien kohota taas hetken aikaan..sen aikaa suurinpiirtein kuin uuni kestää lämmetä.
Kiertoilmauunissa aina sain pullat palamaan,nyt kun meillä on tavallinen uuni mielestäni leipomiset onnistuu paremmin. Varmaankin uuni ja käyttäjä kohtaista:)
Täytteeseen laitoin 150g margariinia, 1 muna, 250g maitorahkaa,1 pss ekströms vaniljakastike jauhetta, ½ dl sokeria ja usean tipan manteliesanssia.
Kaikkea erilaisia olen kokeillut,että täyte maistuisi kuin kaupan dallaspulla,mutta vasta kun löysin kaupasta manteliesanssin pääsin todella lähelle makua. Viime kerralla kun leivoin ne oli melkein napakympin makuisia. Silloin täytteessä mulla on sokerin tilalla ½ dl vaaleaa siirappia ja mantelijauhetta ½-1dl. Nyt ne oli loppu, joten en viitsiny kauppaan lähteä vain niiden takia.
Tässä erikoinen kirppislöytöni ballerina lasipullossa. Meillä tytöt on toivoneet sellaista korurasiaa jossa ballerina tanssii ympyrää vietärissä. Tämä on musta paljon hurmaavampia. Ainakin hänen tanssinsa on paljon kauniinpaa. Sitä ei voi sanoin kuvata joten Tässä linkki videoon jossa näette ballerinan liikehditää. Taustalta kuuluu ku mies kolistelee keittiössä;)
aurinkoista päivää toivottaa Tellu

P.S pullien takana kuvassa Tiimarista ostamani tekoharsokukan oksat. 1,99€ kpl. Mulla kimpussa on 5 kpl. En vielä löytänyt sopivaa maljakkoa niille, mutta kukat on kauniit myös pöydälle asetettuna.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailusta. Se lintuhäkki on madam toltzin tuotantoa. :)

    Voi miten erikoisen ballerinan olet löytänyt! Todella viehkeää tanssia! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos Veera itsellesi:) Ballerina jaksaa ihastuttaa meidän kolmea pientä balleriinaa.

    VastaaPoista